"Chaga är en tungviktsmästare när det gäller fytonäringsämnen med uppmätt ORAC-värde på otroliga 60 000-350 000."
Örtagubben, säljer kosttillskott på nätet.
Gör så här: Skölj sprängtickan ordentligt, dela den i mindre bitar, torka den några timmar i ugnen. När du vill dricka te; lägg en mindre bit i kastrullen, koka upp och låt stå. Man kan koka en bit ganska många gånger. I början blir vattnet alldeles mörkt, efter några gånger mer bärnstensfärgat.
Te gjort på sprängticka går inte att överdosera. Det smakar inte så mycket, men om du slänger i lite kardemumma, ingefära eller kanel så få du en god, nyttig dryck som ser ut nästan som kaffe. Att chagabitarna ser rätt suspekta ut gör att det är extra roligt att ge bort i present. Många är de tonårsbarn som undrar vad det är för bruna klumpar deras mamma fått.
Jag googlade lite snabbt om det gick att ympa sprängticka. Det verkade inte vara så svårt, man tar floemet bakom tickan och ympar den i en ny björk. 5000 per kilo är ju mer än vad man får för en björk till och med masur.
SvaraRaderaDå har du försörjningen tryggad. Iallafall så länge kosttillskottsmarknaden fortsätter vara på topp :-)
RaderaKanske, jag vet inte om det är olagligt att ympa in sprängticka i friska träd. Synd att äganderätten är åsidosatt om det är så.
RaderaTyvärr verkar din länk till studierna med sprängticka trasig, hoppas du kan fixa det för det vore intressant att läsa mera.
SvaraRaderaHm, kan det ha varit den här? http://www.chagamushroom.com/chaga_medical_research.htm
SvaraRadera