fredag 1 februari 2013

Vapenamnesi

"Den som innehar skjutvapen eller ammunition utan att ha rätt till det får under perioden mars-maj 2013 lämna in egendomen till polisen utan att riskera åtal eller straff för det olagliga innehavet"
              Regeringskansliet 130131 

Så här ska det se ut. Vapnet hos polisen. Bild lånad från Sveriges Radio.

I vår är det vapenamnesti. Har du något gammalt illegalt vapen som borde skrotas kan du lämna in det till polisen.

Vapenamnesin ("amnesi", som i "var lade jag nu igen min pistol?) är svårare att komma till rätta med. En snabb googling på "polis glömde vapen" ger följande resultat:

Polis glömde pistol på toaletten (Kalmar 2013)
Polis glömde vapen vid husrannsakan (Svalöv 2012)
Polis glömde vapen på toaletten (Göteborg 2011)
Polis glömde pistol på toalett (Örebro 2011)
Polis glömde pistol på IKEAs toalett (Stockholm 2011)
Polis glömde vapen på toalett vid rastplats (Mjölby 2011)
Polis glömde vapen på hotelltoalett (Stockholm 2012)
Polis glömde nio pistoler på parkeringsplats (Malmö 2011)
Polis glömde....äh, jag orkar inte länka mer.

Det verkar lite farligt att låta poliser med pistol gå och kissa på en offentlig toalett. Den ena handen vet liksom inte vad den andra gör.

12 kommentarer:

 1. Dom får väl designa om klädedräkten eller börja med blöja.:-)

  SvaraRadera
 2. Jättekul...! Den utrustning som en normalt utrustad ordningspolis bär på (inte för sin egen skull utan kanske för din säkerhet?) väger ca 13 kilo. När man ska på muggen underlättar det betydligt om man lägger ur pistolen när man hissar ner brallorna. Säg att vi har 3000 poliser i yttre tjänst i landet ett vanligt dygn och att alla går på muggen en gång under ett arbetspass(3 pass per dygn) x 365 dagar = 3.285.000 toabesök per år. Det händer då kanske 5 gånger per år att man glömmer att stoppa tillbaka pistolen. Det får inte hända, man straffas om det händer, men det händer ändå ibland eftersom även poliser är människor. Skitkul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl länge sedan polisen var till för vår skull, om det någonsin varit så? Deras primära uppgift är att upprätthålla ett system som förstör planeten i en häpnadsväckande fart. Jag säger inte att polisindividerna på något vis är dåliga människor. De jobbar ju inte för SS eller liknande. De är bara lurade.

   Radera
  2. Men du - du behöver ju inte ta åt dig :-)

   Radera
  3. Men kan inte ni snutar lobba för att få plastpistoler ? Det blir ju ändå nästan alltid sååå fel när ni använder de riktiga.

   Radera
 3. Psst - rubriken blev felstavad.

  SvaraRadera
 4. när jag var i det militära så brukade vi knyta ett snöre mellan handleden och vapnet så att beväringen inte kunde tappa bort det. det var rätt kul när de då skulle uträtta behov eller ännu roligare ta av sig skjortan....

  kanske något för polisen - finns ju till och med till Wii kontrollerna... tihi..

  SvaraRadera
 5. Apropå vapen, så har en statlig utredning lagt förslag som om de genomförs kommer drabba de laglydiga vapenägarna i Sverige. Vill man protestera mot detta så finns en namninsamling här:

  http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=7385

  SvaraRadera
 6. Lästips:

  http://www.telegraph.co.uk/earth/earthnews/9852392/Climate-change-means-catastrophe-in-UK-not-cafe-culture-says-professor.html

  Mvh, Martin i Stockholm

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)