fredag 24 maj 2013

Stockholmsnatt: Medborgargarde på väg ut?


Av olika anledningar får jag den här bilden. Den sägs föreställa medlemmar från SMR (Svenska Motståndsrörelsen), SvP (Svenskarnas Parti) samt olika firmamedlemmar från Hammarby, AIK och Djurgården på väg ut att "skipa ordning" i natten.

Det är där vi är nu.

20 kommentarer:

 1. Jag förstår att England och USA varnar sina medborgare för oroliga delar i Stockholms förorter och dit räknas förmodligen Örebro nu. BBC hade ett långt inslag för några timmar sedan.

  Tycker medborgargarde är riktigt otäckt. Kortsiktigt behöver, tror jag, alla som bråkar i natt, både mordbrännare och medborgargarde, buras in några dygn eller köras hem och överlämnas till föräldrarna. Anser att polisen måste få mer dataresurser för att snabbare kunna få rätt på de som sprider oron.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att en hel del av killarna på bilden ser ut att vara vuxna.

   Radera
  2. Min åsikt är att de inte är vuxna - fast du i sak har helt rätt. Möjligen har de frysts i ett omoget stadium vad gäller hjärnans utveckling. Kanske de flesta inte fått det stöd de hade behövt tidigare.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 2. "Skipa rättvisa" är mig veterligt det enda uttrycket ? Men den där humorgruppen ser ju extremt kompetent ut i sammanhanget, de har säkert "ordnat" till det på många sportevenemang

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ja, jag borde uttryckt mig språkligt korrekt. Men tänk ändå att Bajen, AIK och Djurgårn kan hålla sams ;-)

   Radera
 3. Samling vid pumpen när Nationen är i stor fara 1
  Mer allvarligt, vart är det här på väg egentligen ? Alla dessa shellchockade medelklassare, vilket också innefattar röris-janne i Tungelsta, som nu försöker greppa o tolka bilbrännandet men är helt eroderade i sin förmåga att koppla ihop detta med bankväsende, penningsystem, global utveckling, peak oil osv

  SvaraRadera
 4. Det var väl ändå rätt väntat? De såg väl vad de stora pojkarna gjorde i England när de hade sina kravaller där. "Looter whatch out, Millwalls about" och allt vad det var. Det roligaste i den rapporteringen var när det dök upp bilder på sikher som försvarade sin helgedom med freaking svärd. När samhället inte uppfyller sina plikter så löser medborgare som har tillräckligt att förlora saken till slut på egen hand.

  SvaraRadera
 5. Vilka jääääävla puckmeisters dessa s.k. "svensksinnade" är alltså. Dessutom killar från "firmorna"? Ja, de vet ju hur man beter sig som ligister och hur man gör upplopp. Töntklassfoto year of 2013.

  Det här är lika begåvat som när tv-kanalen Russia Today härom dagen hade nationaldemokraternas ordf. Marc Abramsson med sig i tv för att kommentera "mångkulturens haveri i Sverige". De nämnde förstås inte att ND fick 0,02% av rösterna i senaste val, samt att Abramsson dömdes till 4 månaders fängelse för våldsamt upplopp året 2004.

  Förbannade kretiner överallt i detta avlånga land!

  SvaraRadera
 6. Någon annan löser problemet, det gör dem alltid. Det ordnar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Patrick står som vanligt för det sunda förnuftet bland kommentatorerna på den här bloggen.

   Radera
  2. :-) Sunt förnuft? Det var ett försök till ironi.

   Även om jag givetvis är övertygad om att det löser sig den här gången också. Dessvärre tror jag detta endast en försmak av vad vi kommer möta när folk inte ens får sina grundläggande behov tillfredsställda i form av mat osv.

   När vi malt sönder vårt välstånd ännu mer.

   Radera
  3. Nej, ingen ironi. "Någon annan löser problemet, det gör dem alltid. Det ordnar sig.", med den meningen beskriver du stiligt hur problemet uppstått och hur det kommer att lösas (dvs. inte alls). Det är bara att titta på hur journalisterna tagit upp just det här med upploppen: först rapporterade man. När det inte gick att skriva något utan att trampa på alltför många ömma tår blev man introverta och nu handlar alla artiklar om hur media arbetat i frågan, hur rapporteringen ser ut.

   Så jag anser att du har rätt, som vanligt. Inget kommer att bli bättre. Vi får fler upplopp. Vi får fler ömma tår. Vi får fler som vänjer sig.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Boiling_frog

   Radera
 7. Det här är en helt väntad utveckling, vem trodde nåt annat?

  SvaraRadera
 8. Jag trodde inte ett medborgargarde skulle dyka upp nu och jag är säker på att det gäller de flesta. Tycker det är betydligt enklare med teknologisk utveckling än plötsliga samhällshändelser. Peak oil och klimatförändringar påverkar mycket. Ser det som även mitt ansvar att försöka påverka, om än obetydligt, för att snabbare anpassa oss till förändringar och lösa problem. Hur få dricksvatten om strömmen försvinner några veckor tex? Hur klara toalettbesök?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 9. Men visst är det otäckt hur verkligheten på nåt sätt övermannar en Nanotec? När man ser den självutnämnde landsfaderna Reinfeldt titta rakt in i TV-kameran med sin bästa rådjursblick och komma med nåt löst verklighetsfrämmande svammel så vill man helst bara slå av..

  Vilken värld lever han i?

  SvaraRadera
 10. Vet inte om jag tycker otäckt är rätt uttryck. Jag förutsätter att jag blir övermannad då och då. Svarta Svanar flyger in lite då och då men jag ser detta med medborgargarde som ännu en mindre men likafullt otrevlig händelse.

  Reinfeldt har inte lyckats förmedla något vettigt om detta vad jag vet och inte heller om mordbränderna eller stenkastning. Verkar som han har svårt att greppa dessa händelser, men hoppas han har lite bra rådgivare. Kanske någon som berättar att mer press på sjuka, arbetslösa och svaga inte så ofta leder till mer produktivt arbete utan borde utvecklas till ett bättre stöd som inte bara är mer pengar direkt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 11. Jag tror i och för sig inte det har med partifärg att göra, utan att fantasilösheten i politikerskrået är utbredd och allmän.

  Vi såg det när tsunamin drabbade turiststränderna i Thailand, en ansvarig minister lallade iväg på Operan istället. Hon hade inte fantasi nog att förstå vad det handlade om.

  Likadant nu. Reinfeldt (och Borg m fl) pratar alltid om hur bra land Sverige är "jämfört med andra länder", men när något oväntat (ur deras synvinkel vill säga) dyker upp så har man inte en susning om vad det är, eller hur det ska hanteras.

  Brist på fantasi i båda fallen.

  SvaraRadera
 12. Tycker brist på fantasi gäller rent allmänt nästan överallt. Barn har fantasi, men får lära sig att "Fantisera inte nu". Det gäller att rädda kvar så mycket som möjligt hos sina egna barn och barnbarn i första hand. Själv kan man också träna. Försöka se saker med lite olika perspektiv. Viktigast är att kunna ändra sig vid ny information.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 13. Tillbaka till miljön:

  "If anyone pays close attention to who the world's going, they will know that environmentally you should reuse your plastic bags to suffocate your children".
  - Frankie Boyle

  SvaraRadera
 14. Fullmåne och vackert väder. Inatt ska de högerextrema tydligen vara uppemot 600.

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)