tisdag 15 januari 2013

Valrörelsen 2014


Nu har valrörelsen börjat. Gunnar Hökmark vill hänga med en omgång till i EU-parlamentet. Därför har han konkretiserat 10 skäl till varför jag ska lägga min röst på honom.

Men finns det tio skäl till att rösta in någon i EU-parlamentet? Vilka skulle dessa vara? Vad kan EU möjligen ställa till rätta under kommande år?

Jag vet inte.

5 kommentarer:

 1. Jag har gått från att vara en riktig EU-motståndare till att ändå se samarbete i Europa som en livsviktig grej. SEn kan man ju vara mer än skeptisk till formerna, men Europa är här hos oss. Nu. Och jag vill inte ha krig i olika krisers spår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl en bra anledning att rösta :-)

   Radera
 2. Behovet för Ryssland, Kina, arabländer osv hade inte varit alls så stort att rusta upp så fruktansvärt mycket som de gör om inte Europa hade varit enat mot världen. EU har förhindrat interna konflikter inom EU i flera decennier men håller samtidigt på att underblåsa en global konflikt av sällan skådat slag.

  SvaraRadera
 3. @Helena
  Jag måste säga att jag ställer mig skeptisk till uttalanden som
  "EU har förhindrat interna konflikter inom EU i flera decennier..."
  Dettta då vi inte vet hur utfallet hade varit om EU inte hade funnits. Det hade kanske varit fred ändå, vem vet? Vad vi istället vet är att EU och fram för allt dess valutaunion, har drivit fram ekonomisk kollaps i ett flertal länder och med efterföljande demokratiska framgångar för ett flertal obehagliga partier i t.ex Grekland.

  Åter till frågan. Jag kommer rösta i EU-valet av två orsaker:
  1. På Isabella Lövin (MP) som faktiskt har bidragit till, ett förhoppningsvis, inte fullt så hemskt fiske inom EU.
  2. En alternativ röst hade kunnat vara på någon som vill verka för EU's upplösning.

  Tack för mig.
  Fredrik i Falun.

  SvaraRadera
 4. Det absolut största för mig, är att rösta in personer som tar personligt ansvar, lyssnar på 'icke-valda' och även tar hjälp utav dessa för att skapa bättre beslut och till sist, är transparent med vad som händer i Europaparlamentet.

  Därför kommer jag även denna gång rösta på Piratpartiet. Christian Engström har varigt helt fantastisk att ha på en av de svenska parlamentsplatser som vi har i Europaparlamentet. Det är mycket intressant att få höra och se hur det går till i Parlamentet.

  /E

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)