tisdag 19 mars 2013

Kära dagbok

Den här bloggen började för lite mer än fyra månader sedan som ett sätt att för mig själv skriva ner sånt jag läst om och inte visste vad jag skulle göra med.

Inte tänkte jag att någon skulle läsa den. Kanske att jag kunde pracka den på någon vän, men eftersom de ämnen jag skriver om är så obehagliga så hoppades jag inte mycket på det heller.Det här inlägget skriver jag bara för att bloggen nu har haft över 100 000 sidvisningar. Inte vet jag vad det betyder, är skitdålig på statistik. Men jag vet att jag har haft många fantastiska diskussioner med bloggens läsare under den korta tid som gått. Tack ni smarta, roliga.

Att det har blivit läsare kan jag främst tacka Lars och David för. Vilken marknadsföring ni har hjälpt mig med. Tack.

Nu är det lite rörigt här hemma, på grund av situationen beskriven i föregående inlägg. Om jag hade haft tid över att skriva fler blogginlägg idag, hade jag skrivit om MSB:s nya rapport om analys av identifierade risker, där man ytterligare lyfter upp livsmedelsförsörjningen. Påpassligt nog kommer SvD med artiklar i samma ämne. Fast slutsatsen "du måste klara dig själv i tre dygn"kunde gott ha fortsatt med "...och sen också." Scenario från MSB: 
"På söndagen den 26 augusti kommer ett hot från en nation i Mellanöstern om att stänga Winesundet44 som utgör en smal och mycket viktig passage för oljeexporten till hela världen.
Råoljepriset styrs av marknaden som reagerar kraftfullt på utvecklingen. Effekterna kommer omedelbart, före veckans slut har priset tredubblats.
Strejker och blockader bryter ut över hela Europa. I Sverige höjer bensinbolagen priset på driv­ medel. I slutet av veckan kostar en liter bensin 45 kronor. Dieselpriset har höjts till 42 kronor per liter.
Tidigt på lördag morgon, den första september, inleder transportföretag blockader mot oljeraffinaderiet i Lysekil. Under söndagen sprider sig protesterna till Göteborg och därmed är Sveriges samtliga raffinaderier blockerade och hindrade från att leverera drivmedel till depåerna runtom i landet.
Under måndagsmorgonen den 3:e september konstateras att en stor del av alla drivmedels­ leveranser är förhindrade p.g.a. blockaderna."
 Härligt. För mig är det som en deckare. Vill läsa allt nu. Men jag måste jobba för brödfödan.

6 kommentarer:

 1. Tack för en helt fantastisk blogg!

  SvaraRadera
 2. Instämmer med föregående skrivare, fast helt öppet då:)
  Fast du vet att jag bara skummar en del. Ta hand o katten nu. Kanske börja borta tänderna på den?

  SvaraRadera
 3. Glad att du skriver, men får ju erkänna att jag inte hinner läsa allt heller, men då och då så!!

  SvaraRadera
 4. Öh, anonym 2 = Caroline
  Blev konstigt i mobilen

  SvaraRadera
 5. Bra blogg som tittar på saker från ett annat håll saker
  som man inte har funderat på.
  Vi vet hur det slutar men svårt att förändra sitt betende.
  Bra jobbat

  Bengt

  SvaraRadera
 6. Det här är just nu min favoritblogg. Tycker att du skriver fantastiskt.

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)