lördag 9 mars 2013

Melodifestivalen - en samhällsviktig funktion

"En samhällsfunktion av sådan betydelse att ett bortfall eller en svår störning i funktionen skulle innebära stor risk eller fara för befolkningens liv och hälsa, samhällets funktionalitet eller samhällets grundläggande värden."
          MSB beskriver vad som är samhällsviktig verksamhet 


Tänk "samhällsviktig funktion". Förmodligen dyker verksamheter som sjukvård, räddningstjänst, elförsörjning, vattenförsörjning och transportsystem upp i ditt huvud. Men du har missat det viktigaste: Melodifestivalen.

Att alla medborgare kan sitta hemma och rösta via sina telefoner är viktigare än man tror. Därför har Telia givit festivalen undantag från WyWallet-appen. Annars kan ju bara de unga ringa och rösta! Det upptäckte en vän till en vän, som för att dokumentera tog en skärmdump på sin konversation med Telia. Kan man tänka sig att det här ger en liten röstfördel för farbröderna i "Ravaillacz"? Själv ser jag värre saker framför mig: Hur folk utan smartphones i ren ilska skulle storma riksdagshuset om de inte fick telefonrösta på sitt gamla, vanliga sätt. Stenkastning, illegala demonstrationer, ja, hur hela landet faktiskt faller sönder.

Det här är inget att skratta åt. Svenska män och kvinnor: Gör gemensam sak i kväll och rädda landet. Rösta. 


2 kommentarer:

 1. Skratta eller gråta, det är frågan.

  Man undrar om Telia/WyWallet-operatörerna själva kan göra den här bedömningen och bevilja sig själva undantag från regelverket (och om i så fall alla företag med lagkrav på sig att registrera sina kunder kan hävda samma sak). Eller har man på nåt osannolikt sätt lyckats övertala Finansinspektionen att godkänna detta?

  /Undrande

  SvaraRadera
 2. Förlåt Maria jag missade helt melodifestivalen. Har alltså inte ringt. Asocialt åkte jag till Scandic Star i Sollentuna på fredag em för helgkonferens och är nu åter hemma. Testade att inte ta med dator. Svårt, kände abstinens och nu vet jag att jag borde läst ditt inlägg i tid. Får nog falla till föga och köpa en modernare mobiltelefon för min knädator väger gissningsvis ett par kilo och nya mobiler har ju också kamera som ibland kan var trevligt att nyttja.

  Ett miniseminarium handlade om vatten, där översvämningar ökat, någon sa att 50-årsregnen hos honom kom vart annat år och en rolig detalj var att en kommun i södra Sverige som inte fick bygga skyddsvallar mot havet. De löste problemet med sin underliga länsstyrelse. Lösningen blev en gång och cykelväg med lagom hög grundläggning.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)