tisdag 9 oktober 2012

Hur snart är "snart"?




Nästan alla tror att klimatet kommer att förändras. Bara inte att det sker nu. Men visst vore det synd om du har räknat med femtio års omställningstid för dig och din familj - och så blir det bara tio? Vem ska du skylla på då? Snedvriden information, fega politiker, felaktiga analyser i media? Kan man försäkra sig mot den smällen på något sätt? Hur allvarligt vore det om DU har rätt och JAG har fel? Du kanske, till exempel, lärde dig odla tomater helt i onödan. Hemska tanke.

3 kommentarer:

  1. Tomater är ju skitlätt att odla. Problemet är att man inte blir mätt och att de kräver mycket vatten. Potatis är bättre. Tror jag.

    SvaraRadera
  2. Nej, det är INTE lätt. Inte utan växthus :-(

    SvaraRadera
  3. Jag jobbade 99 med Telias datasystem för att klara övergången till 00. Hade också en bra inblick i elsystemen i Sverige. Båda dessa kunskaper visade att det var stor risk för störningar just efter årsskiftet. Kanske skulle både elen brytas och telefonsystemen stoppa. Alla vet att nästan inget hände, men vi förberedde oss hemma.

    Hade direktverkande elvärme. Beställde modernaste kakelugn med krav att den skulle vara klar i december 99. Leverantören var klar strax före julafton och jag frågade om det gick att elda till nyår. Svaret var NEJ inte förrän några veckor in på nyår för allt måste hinna torka ordentligt först. Har nu ett litet och ett stort växthus och kan bekräfta att solvarma tomater smakar mycket bättre än affärstomater. Tomater går att dra upp inne i ett soligt fönster och senare på våren sätta ut i växthus. Ja om vi tar oss in i stora växthuset i slutet på januari (snöhinder) när det är soligt kan man fika där även om det är minus ute. Lite som att resa långt söderut på några sekunder.

    Bygg så stort du har råd med. Vi satte isolerplast i taket men glas i väggarna, ja för syns skull.

    Vänliga hälsningar

    Nanotec

    SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)