fredag 26 oktober 2012

Prinsessan Maddes snubbe gillar elände

Greek Crisis Good for Euro Zone: De Noronha
"Krisen i Grekland kommer innebära mycket gott för eurozonen"
Vem säger det? Det gjorde hedgefonden Nosters VD Pedro de Noronha. I mars 2010 uttalade han det här. Sedan dess har han och Chris O´Neill tjänat massor med pengar på europeiskt elände. Våra pengar, dina och mina eftersom vi får fortsätta stoppa in svenska skattepengar i EU:s svarta hål. Pedro leder fonden som Chris O´Neill äger, genom pengar som Chris har ärvt av sin pappa. 

Dagens Industri beskriver hedgefonden Noster så här:
"I praktiken är Noster en hedgefond med oklar struktur som på senare tid framför allt har utmärkt sig genom att spekulera i att saker och ting ska utvecklas till det sämre."
Hedgefonden Noster spekulerar alltså i elände, deras vinstmarginal ligger i de misstag som europeiska banker och utvecklingsländer gör. Det är de i och för sig inte ensamma om. Det ligger i fondens intresse att sprida desinformation. Det är sånt man tjänar pengar på längre fram, när andra har gått på skvallret och stått på näsan. 

Jag är inte bra på världsekonomi och absolut inte på hedgefonder. Men bilden av Chris O´Neill som "en hårt arbetande kille" borde kanske balanseras. 

Eller;  jag har en annan lysande idé: Ge honom hela det kungliga apanaget och låt dem sedan för all evighet få klara sig på de pengar han lyckas spekulera fram. Då slipper vi betala två gånger. 

2 kommentarer:

  1. CV-experten Charlotte Ulvros från Stepstone kommenterar Chris CV så här på sajten "campus":

    "Under de senaste 16 åren har Christopher O’Neill arbetat inom finansbranschen, för företag som NM Rothchild & Sons och Steinberg Asset management. I dag är Christopher O’Neill partner och Head of Research vid Noster Capital, ett finansföretag med kontor i London och New York."
    Charlottes kommentar: Här vore det bra om de lyfte upp vad Christopher faktiskt lyckats med på arbetsplatsen. Han kommer ju fingranskas nu av all media så kanske hade detta varit ett sätt för kungahuset själva att lyfta fram vad han åstadkommit. Nu kommer de gräva här istället. 2-3 punkter om lycksamma projekt hade varit bra.

    SvaraRadera
  2. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15711584.ab

    SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)