onsdag 3 april 2013

En för alla, ingen för nån"På sex år ska antalet arbetade timmar öka liksom antalet personer i arbete, vilket i sin tur ska sänka arbetslösheten från dagen 8,2 procent till under 4,8 vilket är lägst i Europa i dag, Österrike.
– Vi ska ha lägst arbetslöshet i Europa. Det kommer att bli mycket mycket tufft att lyckas, det innebär att vi nästan måste halvera vår arbetslöshet från i dag, säger Löfven.
Enligt Stefan Löfven ska arbetet ske under åren 2014-2020. De nya jobben ska tillkomma inom en rad branscher, bland annat service- och besöksnäringen samt tillverkningsindustrin."
           Stefan Löfven inledningstalar på S-kongressen 130403 

Är det månne ett uppsving för TEKO-industrin Löfven tänker sig?
Jag är lite förbryllad över Socialdemokraternas sysselsättningspolitik.

Nej, jag tycker inte att Alliansens är bättre. Men jag undrar hur sossarna tänker sig att arbetslösheten ska minska? Hittills är trenden att fler och fler jobb bara försvinner, drar utomlands eller helt enkelt går upp i rök.

Jag funderar på vilken framtidsbild de har. Den verkar rosaskimrande och med rätt låg verklighetsförankring.

Men varför vara så negativ? Jag bestämmer mig för att de nog tycker som jag:
Eftersom Löfven inte med ett ord nämnde klimat eller miljö i sitt tal måste det nog vara så att miljö och klimat istället g e n o m s y r a r  hela politiken?

Lite som med jämställdheten och barnperspektivet under sent nittiotal.

Vi ska helt enkelt bara köpa svenskt under innevarande årtionde. Närproducerat blir det. I alla avseenden. Kläder, skor, teknik. Det är det han menar med tillverkningsindustri.

Och därefter ska vi bara turista i Sverige. Det är det han menar med besöksnäring.

Socialdemokraterna kommer helt enkelt ställa om Sverige i hållbar riktning utan att ens veta om det.

4 kommentarer:

 1. trodde nästan att det var Schlaugs blog men den var på en annan flik

  SvaraRadera
 2. Jag håller visserligen med dig om att en så stor sänkning av arbetslösheten verkar väldigt orealistisk. Men du är nog lite för snabb när det gäller att döma S gällande hållbar utveckling bara för att Löfven inte sa något om det i sitt tal. Hållbar utveckling är nämligen en av de viktigaste punkterna i deras nya partiprogram. Sen får vi se om de lever upp till det. / Tove

  SvaraRadera
 3. Löfven är väl gammal svetsare från Hägglunds&Söner så han tänker sig nog att det är krigsmateriel vi ska tillverka och sälja.

  SvaraRadera
 4. Själv blev jag nästan rörd och gripen av Löfvéns löften. Jag kände mig faderligt omhändertagen. När du nu tar mig så hårt ur denna illusion är jag glad att det sker med största möjliga humor.

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)