torsdag 18 april 2013

SAP(r)

Detta har hänt:
Socialdemokraterna har i sista minuten valt bort Ylva Johansson till partistyrelsen- på grund av lång och trogen tjänst - och istället tagit in Omar Mustafa.
Men många är kritiska till honom. Därför får han avgå strax efter att han tillträtt.
Då blir andra röster väldigt kritiska till sossarnas partistyrelse.
Det ryktas därefter att Veronika Palm kommer ta en timeout eftersom det var hon som fick berätta för media att Omar Mustafa inte gjort tillräcklig avbön för  de gäster han bjudit in till landet när han var ordförande i Islamiska förbundet. Men Veronika Palm dementerar. Hon tänker inte ta timeout. Samtidigt går Nalin Pekgul ut i DN och säger att Omar Mustafa minsann inte är representativ för alla muslimer.
Och Ulf Bjereld säger att än är krisen inte över.
Och Carin Jämtin har stort förtroende för Palm. 


Verkar det snårigt?
Om det hade varit ett avsnitt av 80-talssåpan Dallas hade allt varit förståeligt.
Om det hade varit fraktionering i en sönderfallande vänsterrörelse på sjuttiotalet likaså.
Men det är bara mediahantering på 2000-talet. Helt normalt.

För vad vad gör Stefan Löfven? Stefan Löfven häckar bakom brudarna, för det har hans krishanteringsexpert sagt till honom att han ska göra. Och runt omkring honom imploderar delar av partiet.

Snart står det väl bara en enda sosse kvar som med rätta kan säga att hen är representativ för det socialdemokratiska partiet.

Handlar tumultet om ideologi?

- Nä, det handlar bara om platsen vid köttgrytorna, säger min man.
- Jag har hört att Stockholms arbetarekommun kallas för "helvetets förgård", säger en annan vän.

Där vill man ju inte vara. Det ovanliga den här gången är sprickorna syns utåt.

Klarar sossarna av att skjuta sig själva i foten hur många gånger som helst - eller kommer vi snart få se fraktioner som SAP(r), de Brysseltrogna och de Vinstmaximerande? Det får du veta i nästa avsnitt.

10 kommentarer:

 1. Frågan som jag skulle vilja se besvarad är varför man föreslog Mustafa från första början. Min misstanke är att han bara skulle vara en slags muslimsk maskot som ska få andra muslimer att rösta på SAP.

  Om det är så, är det oerhört förolämpande mot såväl muslimer generellt som mot Omar Mustafa.

  SvaraRadera
 2. Fattar inte problemet. Man har gjort dålig bakgrundskoll. Sen inser man att man tagit in nån som är ideologiskt emot jämställdhet varför denne får välja: Stå för de socialdemokratiska värderingarna eller lämna posten. Religiösa dogmer har inte i samhällsapparaten att göra, oavsett religion.
  /Naiv ? ateist

  SvaraRadera
 3. Oj, jag läste din sista mening först som.... de Brynästrogna. Jag borde kanske kolla synen.

  Alla riksdagspartier - utan undantag - bekänner sig till tillväxtideologin, och det räcker egentligen för att slippa ta nån på allvar.

  SvaraRadera
 4. Ser vi början på en ny beslutsordning inom det socialdemokratiska partiet? Ett elitistiskt medianätverk går in och lägger sitt veto och underkänner kongressens beslut. Partiledning kan inte stå upp för kongressens beslut utan viker ner sig inför drevet som initierats av medianätverket.

  SvaraRadera
 5. Mustafa togs helt cyniskt in i partistyrelsen som lockfågel...

  SvaraRadera
 6. En föraning om cirkusen efter en rödgrön valseger 2014?

  SvaraRadera
 7. Tycker att det är tråkigt att det ska fjäskas för muslimer från olika håll i politiken, förra ordföranden för islamistiskaföreningen är nu riksdagsman för moderaterna. Idag är det status att ha dessa i sina partier och på så sätt hoppas att vinna röster, man bryr sig inte om att kolla upp vilka värderingar/åsikter dessa har innan. Ber om ursäkt om detta uppfattas som rasistiskt men jag tycker inte att det är synd om muslimerna i Sverige idag, det är en stor grupp, betydligt värre är det för judarna som ingen bryr som om i Sverige. Dessa får utstå riktigt allvarliga trakasserier från alla håll utan att någon bryr sig men det är väl inte röstvinnad att ha en judinna i partiet.

  SvaraRadera
 8. Ja, Ylva Johansson borde ju tackas för sin otrohet mot vänsterpartiet och sin fantastiska insats för att kommunalisera skolan

  SvaraRadera
 9. Det nya klimatet:

  http://www.unt.se/uppsala/vattnet-fortsatter-att-stiga-2383500.aspx

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)