måndag 17 december 2012

Att inte tro på konsumtion är jätteskumt"Dagens överlevare är ofta en variant av gröna vågen. Människor som vill leva av naturen och inte vara beroende av samhällets konsumtion och strukturer. De gräver egna brunnar och odlar egen mat. De misstror samhällets möjligheter att hjälpa dem i händelse av svåra kriser."
                 Fakta "Preppers", SvT:s hemsida. 

Mamman till den unge mannen som mördade en massa småbarn på Sany Hookskolan var inte bara stormrik, en hängiven lärare (som egentligen inte behövde arbeta), förtjust i Chardonnay och extremt vapenintresserad. Hon trodde dessutom på en snar ekonomisk kris. Hon odlade egen mat.

Det där är skumt.

Fast alla andra unga män som har skjutit ihjäl andra skolbarn i liknande situationer hade inte mammor som trodde på en snar ekonomisk kris. De hade mammor som shoppade på som vanligt. Just saying.

8 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Hur kan man inte misstro samhällets möjligheter att hjälpa en vid händelse av kris?

  Myndigheterna säger ju själva rakt ut på ren bonnsvenska att man ska klara sig själv den första tiden/dagarna vid tex ett större elavbrott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det blir ju lite en fråga vad som är kris? Det är väl inte orimligt att man får sitta utan el några dagar, för folk i glesbygden har det väl alltid varit så. Skillnaden är att nu sitter folk i storstäderna och ser det som ett tecken på samhälleligt förfall att det inte kommer en bandvagn med varm soppa ut till varje avkrok i landet så fort det varit storm.

   Radera
 3. Bra formulerat, jag reagerade också på samma sätt inför ABs artikel. Givetvis är det suspekt att inte konsumera eller tro på business as usual, i sig mycket suspektare än själva massakern på skolan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Adam Lanzas mamma DRACK CHARDONNAY två gånger i VECKAN". Mamman verkar, som en stor del av det amerikanska samhället, haft flera blinda fläckar vad gäller risken för att hennes vapen skulle användas av hennes barn. Det är vapenlagarna som är problemet. Inte hennes inställning till en kommande ekonomisk kris.

   Radera
  2. Det är inte vapenlagen som är problemet i USA. Maria vet du hur mycket legala vapen det finns runt om i Sverige?
   USA:s största problem när det gäller mord är gänguppgörelser eller kriminella, precis som i Sverige. De får inte mindre vapen för att medelsvensson inte får ha.

   I Sverige kan det börja diskuteras varför inte befolkningen får skydda sig när inte polisen gör det.

   http://www.dn.se/debatt/fler-legala-skjutvapen-ger-inte-fler-vapenmord

   Radera
  3. Det där går att diskutera i det oändliga. Men i Sverige så måste du vara aktivt medlem i skytteklubb det innebär att tävla. Eller ha jägarexamen. Du måste även förvara dom i vapenskåp och får inte ha dom med dig annat än i anslutning till jakt, träning eller tävling. Men den avgörande skillnaden är attityden till vad vapen använda till. Men som du sa det är nog inte antalet vapen snarare hur samhället ser på vapen.

   Radera
  4. ...ja eller hur ägaren ser på vapnen. Barnen som vådaskjuter sig själva kanske inte skulle ha tillgång till för enkelt. Men inget hindrar den som satt något i sitt sinne.

   Radera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)