tisdag 4 december 2012

Klass 2-varning i natt

                           Man kan googla lite bilder på isstormar på nätet, gärna från Kanada.


Hur mycket ska man skrämma upp folk? Hur trolig är sannolikheten att det blir en isstorm i Stockholm inatt? Inte vet jag. Jag hoppas verkligen bara på ett vackert, ymnigt snöfall och lite blåst.

Läs Cornucopias inlägg ordentligt och bestäm därefter själv vad du tror på. Kolla också väderlänkarna och håll dig uppdaterad på vad Krisinformation skriver. OM det blir en isstorm kommer vi få varningen alldeles för sent. Så är det bara. Nu är nu. Ska du köpa några ljus, bunkra lite vatten, fixa ett trangiakök och rödsprit och se till att du har mat hemma - gör det nu. Och upplys dina vänner och grannar om saken.

Förhoppningsvis kan vi alla sova lugnt och ha snöbollskrig imorrn.PS Vaknar till ymnigt, vackert snöande. Tänker att det måsta ha varit Klass 2 varning under större delen av min uppväxt. Eftersom gröna linjen inte verkar funka får barnen sova vidare och vara hemma idag. Ett större problem är att Fortum inte har en aning om varför vi fick elavbrott i förrgår:

"Enligt Fortum borde utrustningen ha tålt den belastning som var, men säkerhetssystemet aktiverades ändå.
-För att klara strömförsörjningen den närmaste tiden har Fortum också satt in en gasturbin vid Högdalenverket. Men någon större fara för avbrott vid fortsatt kyla under vintern ska enligt företaget inte finnas."
                DN Sthlm 121205 

7 kommentarer:

 1. Jag spånade lite om en isstorm 2021, hundra år sedan isstormen i Göteborg.
  Konsekvenserna nu är dock avsevärt värre.

  Men det absolut troligaste är att det bara blir ett snöoväder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Läste ditt inlägg. :-) Nu blir det bara att vänta och se. Just nu lovar SMHI 4 dm snö inatt, det blir nog tufft bara det.

   Radera
 2. Lite OT. Jordens sätt att skydda sig?

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/fransman-far-allt-farre-spermier_7728284.svd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, det där tog Per Holmgren upp vid gårdagens föreläsning, tänkte skriva lite om det sen. :-)

   Radera
 3. Har nu skottat tre gånger sedan kl 0500. Ska senare försöka få ner snö från taken på växthusen innan isstormen kanske slår till. Får vara nöjd med att sannolikheten för åska är låg men inte obefintlig.

  Tycker inte Fortum verkar helt tillförlitlig - håll kvar beredskap för nytt strömavbrott.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är en son uppe och tömmer det -inte-tillräckligt-lutande-taket från snö. Sedan blir det än mer skottning på backen. Bra motion :-)

   Radera
 4. En isstorm vore utmärkt, precis vad som behövs för att väcka det sovande folket angående vår usla bersdskap och resiliens, som offrats på effektivitetens altare.
  När det gäller Fortum, ingen som funderat på att tystnaden beror på att de ser orsaken som en affärshemlighet ?

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)