torsdag 6 december 2012

Fortum har full koll                                                  - Fram med elavbrottschokladen! 

Knappt hann det bli kolsvart i huset igen innan min sjuåring tyckte att det var dags för lite nödproviant.  Först elavbrott i måndags, sedan snöstorm igår - och nu elavbrott igen.

Kanske är vi ändå redo för att flytta ut på landet?

Fortum verkar dras med stora problem, för gatubelysningen har inte fungerat optimalt sedan avbrottet i måndags. Men på hemsidan säger de att läget är under kontroll:
"När strömavbrottet inträffade var av en av tre transformatorer i Högdalens ställverk urkopplad på grund av reparation. Ställverket hade i och med detta inte samma kapacitet som vanligt. Vår utredning visar att den lägre kapaciteten ledde till en överbelastning på en enskild apparat i ställverket i Högdalen. Vår skyddsutrustning kopplade bort ledningsnätet på ett korrekt sätt och på så sätt undvek vi att utrustning blev förstörd, vilket annars skulle ha medfört ett mycket längre avbrott.- Vi jobbar nu hårt med att snarast återställa den transformator som är ur drift. Vi har också noga kontroll över belastningssituationen och när det så krävs beordrar vi in extra elproduktion via gasturbin i Högdalen, allt för att våra kunder i området inte ska behöva uppleva ytterligare avbrott innan den tredje transformatorn återigen är tagen i drift, säger Johan Hedman, ansvarig för Fortums regionnät i Stockholm."
Undrar vad som händer imorgon?

6 kommentarer:

 1. Kan det bero på detta:

  "Strålsäkerhetsmyndigheten stoppade på torsdagen driften vid Oskarshamns andra kärnkraftsreaktor (O2) ”utan dröjsmål”.

  Bolaget har, enligt myndigheten, inte visat ”att väsentliga säkerhetsfunktioner uppfyller myndighetens krav på driftklarhet och tillförlitlighet”.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. Dra ut på landet, här kan vi hjälpa varann. Vi har vedspis, rörspis och kakelugn =värme, gårdsbrunn med skitigt vatten men vi har en vattenrenare, massor med mat i frysen( och pajjar elen kan vi konservera maten), getter som ger mjölk...saknar bara grannar som vill dela framtiden och hjälpa varann.

  SvaraRadera
 3. Finns säkert gamla trotjänare på Fortum som kan historiken och kan peka på eftersatt underhåll/personalneddragningar osv. Verkar ju t.ex. vara rätt tid att reparera transformator just i december

  SvaraRadera
 4. http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/varldens-storsta-trad-dor

  SvaraRadera
 5. Fortum äger nästan halva O2 och nu när de beordrades stänga måste de köpa kraft från andra. Blir lite dyrt för Fortum - men "de andra" klagar inte eftersom de får mer betalt.

  Annars byggdes O2 för 40 år sedan och företaget som levererade dieslar som behövs för att det inte ska bli en härdsmälta vid stopp har eller ska sluta med det. Så man gav fan i att köpa dyra reservdelar till O2. Tänkte nog att köpa helt nytt nästa år eller om det var 2014. Fanns andra fel också som man hade tänkt fixa någon annan gång.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)