onsdag 12 december 2012

Money for nothing
"Sverige tar matchen" är en ny sajt från Svenskt Näringsliv. Den känns ungefär lika fräsch, insiktsfull och nyskapande som teveprogrammet Dansbandsmatchen. Har det egentligen hänt någonting hos Svenskt Näringsliv sedan sjuttiotalet? Man undrar.

Eller - är det så att Svenskt Näringsliv plötsligt har förstått att skattepengar går till - välfärd - och vill berätta det för oss?

Vad VILL de? Jag har en smygande känsla av att de nog vill förbättra företagens konkurrenskapacitet genom minskade avgifter och skatter. Har de inte fått precis det under de senaste sju åren? Och varför blomstrar inte välfärden redan i form av nya sjukhus längs med Norrlandskusten då?

Det hade varit mer intressant att få se hur Svenskt Näringsliv tänker sig att vi ska hålla kvar konkurrenskraften när vi inte längre har tillgång till billiga fossila bränslen till transporter. Deras femtioårsprognos ser jag gärna på film. Den är säkert också underhållande.

Titta gärna igenom alla filmerna på sajten och fundera på om inte Svenskt Näringsliv redan har lite för mycket pengar att göra av med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)