måndag 10 december 2012

Det är alltid mest synd om oss


"Det är en storts glesbygdsproblematik mitt i storstaden, säger han till Dagens Nyheter. Det han syftar på är att det inte längre finns någon vårdcentral i området och vid årsskiftet stänger Systembolaget för gott. Han menar att det är en bortglömd stadsdel."
                    S-politikern Anders Göransson, Södermalms stadsdelnämnd. 


     "Gamla stan i vinterskrud". Foto: R Ryan/Stockholm Visitors Board 
 Det är faktiskt jättehemskt att bo i Stockholm. I alla fall i Gamla stan. Det är nämligen glesbygd där! Om Gamla stan-borna får benämna det själva. Varför då? Jo; vid nyår läggs systembolaget ned. Och det finns inte längre någon vårdcentral kvar. Om en stackars Gamla stan-bo behöver köpa sig en simpel flaska champagne måste hen släpa sig flera hundra meter bort till Folkungagatan eller Medborgarplatsen. En M-politiker i Västernorrland har redan tänkt till runt detta:
"Kanske kunde S-föreningarna i Västerbotten ordna en "kalibreringskurs" för mer centralt placerade partikamrater där man tar upp saker som geografi, glesbygd och avstånd? Kursen kunde med fördel hållas "på distans" i den meningen att man fick bo en vecka på en rad småorter i Västerbottens inland. Där kan det ibland vara flera kilometer till både biblioteket och systemet och dessutom väldigt långt mellan tunnelbaneavgångarna."
Tillväxtverket har en definition av vad glesbygd är. Det är områden som har mer än 45 minuters bilresa till en tätort med över 3000 invånare. Med sådana här vänner behöver vi verkligen inga fiender.

5 kommentarer:

 1. Kan vi inte starta en insamling för att subventionera hemkört till behövande i Gamla stan?

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...eller lära dem hur de kan göra det själva? Så slipper de gå ut och se alla hemska krimskramsaffärer.

   Radera
 2. Jag vet att geografi är svårt, och speciellt geografi utanför tullarna, det som innanför tullarna oftast heter "landet".

  Jan Nilsson är helt riktigt politiker, men Vännäs ligger i Västerbottens län, tillomed i landskapet Västerbotten.

  Västernorrland är det län som består av landskapen Medelpad och Ångermanland.

  Herr Messerchmidt.. ;)

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)