onsdag 14 november 2012

"All it will take is a spark"Hittills är 82 gripna vid dagens demonstrationer i Spanien, 43 är skadade.
Strejker och demonstrationer är utlysta även i Portugal och Frankrike.
"Vi strejkar för att stoppa denna självmordspolitik", sade Candido Mendez från Spaniens nästa största fackförbund, UGT, till Reuters.
           Dagens Industri 121114

I Italien slåss polisen med studenter på gatorna idag. Och i Grekland demonstrerar bland andra statstjänstemännen: 
"Nikos Bokaris, the mild-mannered president of the national foresters' association who was standing with other civil servants outside the parlaiment, feared Greece was being pushed towards a massive explosion. "Civil servants feel they have been very unfairly singled out," he told me. "I am very afraid that the country is heading for a massive social upheaval with huge consequences for public safety and order. All it will take is a spark." 
        The Guardian 121114
Men det är lugnt. Inga svenskar ska semestra där på minst ett halvt år.  Ovan en video med våldsromantik. Långt, långt från verkligheten.


5 kommentarer:

 1. Spark.

  -Look at the topp of that car! What on earth is that?
  -In Sweden we call it a kick...

  /H

  SvaraRadera
 2. Hej. har precis hittat hit. Ville bara säga tack och vad bra du skriver.
  Gillar skarpt att du inte påstår dig sitta inne man alla svaren utan istället delar med dig av funderingar.

  SvaraRadera
 3. Och hur kul tror du att det är att vara polis i Grekland, Spanien med flera länder nu? Tro inte att alla älskar att slå demonstranter med batong. Vad är alternativet? Att låta folket riva parlamentet och slå ihjäl de, trots allt folkvalda, ledamöterna? Grekiska poliser har fått lönen sänkt med upp till 40%, men deras enda alternativ är att säga upp sig och bli helt inkomstlös.
  Gillar din blogg men tycker att den här videon var illa vald.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är den? Men det är ändå ett tecken i tiden att den här typen av videos dyker upp. Jag tror inte heller att poliser gillar att slåss med folket, deras arbetsvillkor försämras ju också genom krisen, de är förmodligen lika arga och frustrerade de som alla andra. Och jag tror inte att det är någon vänsterrörelse som kommer ena folk och arbeta sig fram genom Euroländerna. Jag tror att den rådande mittenträngseln snart tar ett abrupt slut och att partier skyndar sig ut mot kanterna, mot mer extrema ställningstaganden och att arbetet som polis bara kommer att bli värre och värre. Ber om ursäkt om filmen gjorde dig upprörd. Titta inte på den igen. :-)

  SvaraRadera
 5. Synen på polisen och polisens arbetsvillkor borde vara sämre i länder som har varit diktaturer. Jag tror inte att det kommer att gå så illa i Sverige även om vi får en enorm kris.

  SvaraRadera

Suck, vad jag är trött på spam. Nu får du visa att du är en riktig människa. Välkommen att kommentera! :-)